GDPR

GDPR 4 år

GDPR 4 år

GDPR 4 år – hvad har vi lært? GDPR 4 år-status med Kasia Torian, Advokat, Director hos Lundgrens Advokatpartnerselskab og formand for Danmarks DPO-Forening Er DPO’erne blevet helt fortrolige med håndtering af GDPR og at skabe interne retningslinjer internt i … Læs mere

Schrems 2

Schrems-II

Schrems II-sagen – et vigtigt kapitel i historien om databeskyttelsesforordningen Hvis du er ansvarlig for overholdelse af GDPR-reglerne i din virksomhed eller organisation, har du sikkert fulgt med i Schrems II-sagen. I det følgende kan du læse mere om, hvad … Læs mere

GDPR loven

GDPR-loven

Hvordan sikrer du, at I overholder GDPR-loven i din organisation? Langt de fleste virksomheder og organisationer mærkede i første halvår af 2018 konsekvenserne af GDPR-lovgivningen – altså loven om databeskyttelse og behandling af personoplysninger. Denne trådte nemlig i kraft i … Læs mere

gdpr regler

GDPR-regler i det offentlige

GDPR-regler for offentlige organisationer I maj 2018 trådte Databeskyttelsesforordningen, også kaldet Persondataforordningen, Databeskyttelsesloven eller GDPR (General Data Protection Regulation), i kraft. Dette har medført et stort behov for viden om de gældende GDPR-krav i de enkelte virksomheder, når det gælder … Læs mere

retten til at blive glemt

Retten til at blive glemt

GDPR: Retten til at blive glemt Sidder du i HR-afdelingen og håndterer persondata? Så er du måske blevet bekendt med artikel 17, som handler om sletning af data og retten til at blive glemt? Det kan være, at du er stødt på … Læs mere

om GDPR

Gode råd til GDPR compliance i din organisation

Gode råd til GDPR compliance i din organisation I dette indlæg vil vi komme med nogle anbefalinger til, hvordan du bevæger dig tættere på GDPR compliance. Udnævn en dataansvarlig til at stå for GDPR compliance Medarbejderen skal tage ansvar for de … Læs mere

datatilsynet

Datatilsynet har meldt sig selv

Datatilsynet har meldt sig selv Som du kan læse i denne afgørelse fra Datatilsynet, har Datatilsynet meldt sig selv. De har nemlig ikke selv overholdt reglerne i Databeskyttelsesforordningen. Afgørelsen handler om, at Datatilsynet, i forbindelse med en flytning til andre lokaler, … Læs mere

datatilsynet

Datatilsynet anbefaler kontinuerlig GDPR træning

Datatilsynet anbefaler kontinuerlig GDPR træning Din GDPR træning skal tages seriøst, og det gør vi hos MOCH. I e-learningen gennemgår vi reglerne inden for GDPR, så dine medarbejdere bliver klædt på til, hvordan de skal håndtere persondata korrekt. Læringen foregår … Læs mere

Værd at vide om GDPR

Værd at vide om GDPR

Hvad er GDPR eller Databeskyttelsesforordningen? GDPR eller på dansk, Databeskyttelsesforordningen eller Persondataforordningen, er lavet for at beskytte personoplysninger og trådte i kraft 25. maj 2018. Det er regler, der skal sikre den registreredes rettigheder, når vedkommendes personoplysninger fx bliver behandlet i … Læs mere